8 Aralık 2009 Salı

7 Fidan.


Tokat'taki olaylar malum. başa sarııp anlatmak falan istemiyorum.
sokaklarda insanlar bağırıyor.Şehitler ölmez,vatan bölünmez! diye.
ama bişey diim mi, eğer böyle giderse daha çoook şehitler ölecek ve vatan da bölünecek.
evet,vatan bölünmez bi bütündür,parçalanamaz.doğru.temennilerim de bu yönde. ama olayların gelişimlerine baktığınızda,acı gerçeği görmek hiç de zor değil.
televizyonda, yine ağlayan yaşlı kadınlar,
Türk bayrağına sarılı tabutlar, Nefes filminde söyledikleri gibi, 40saniye,hadi bilemediniz,abartalım, 1-2gün bundan bahsedilecek.yaşamadan kimse bunu bilemez.ben de yaşamadım,tam olarak anlayamam belki ama,şehit de olsalar öldüler ve yaş ortalamaları 20-25...hayatlarının en güzel yıllarındalar,gitmek istedikleri yerler,görmek istedikleri,özledikleri insanlar,yapmak istedikleri var.hayalleri var.
bi anda,tanımadığı,düşmanı da sanmadığı insanlar gelip canlarını alıyorlar. aslında, bunu yapanlar da bunu neden yaptıklarını tam olarak bilmiyorlar.
''öcalan'ın odası dar''diye mi? ''köylerinde yol-su yok''diye mi? ''bağımsız başka bi devlet kurmak'' mı?
diyelim ki öyle.
bu askerlerin suçu ne?
hayır,anlamadığım bi şey var.diyelim ki bağımsız oldular,vatan bölündü.yaşatılacaklarını mı sanıyorlar...güçlü bi devlet olarak kalabileceklerini mi sanıyorlar? bize muhtaç olduklarını görmekten bu kadar mı acizler yoksa birileri tarafından azdırılıyorlar mı?
neyse ne.
ölen öldü.
tv'den izlerken ''aaa canım,Allah ailesine sabırlar versin.''diyoruz,geçiyor.belki uyumadan önce düşünüyoruz falan,o kadar.elden ne gelir ki diyoruz.
ama tarih tekerrürden ibaret hep.
yıllar önce, 3 Fidan'ı darağacına gönderirken bu kadar ıkınılmadı.
ya da onlara imralı'da özel ada ayrılıp 5milyon dolarlık falan özel yerler sağlanmadı.
onlara yaşama hakkı tanınmadı.vatanlarını savundukları için.
ama şimdi,bebek katili, 7-8-9-10...~ gencin hayatının baharında yaşama veda etmesine neden olan,ülkeyi bölünmeye götüren bi adam,yılan başı, odasını beğenmiyor.
ayrıcalıklı mahkumluk da nedir?
şehitlerimiz neden ayrıcalıklı değil?
ya da biz evlerimizde rahat rahat yaşayıp,''ııııııııh,banane ya,ölen ölür,kalan sağlar bizim,işim gücüm var benim.vatanı kurtarmak bana mı kaldı canım''dediğimiz için fazla mı ayrıcalıklıyız,rahatız?
*
bence şu aralar fazla rahat olmamalı.olmak istesek de bozacak birileri var zaten bu rahatı.
ve yine, bi insanın tek düşündüğü şey, karnını doyurmak,kendine bi eş-sevgili bulmak falan olmamalı.
hani ismi güzel gelen,ama anlamı unutulan değerler var ya,onlar anımsanmazsa, nerden geldiği belli olmayan ve birden gelen saldırılara(psikolojik de olabilir, iett' otobüslerinde can vermek gibi de olabilir) maruz kalınabilir.
Dtpcikleri de kapanacak ya,fena coşarlar şimdi.
temkinli olmak lazım.

Hiç yorum yok:

fahişe

şarkıyı çok severim,ama bu yeni klibi hiç sevmedim.. çok basit,özensiz,anlamı dürten bir şey çıkmamış ortaya... bi sarışın kız,boş bi odada şarkı söyleyen adam, e hadi temaya uysun diye şarkı sonuna eklenmiş 3-5saniyelik bi deniz kenarında dolanış falan... ''sevdim seni,ama bi şekilde, hüzün var diye gözlerinde..'' derken teoman, kızın saçlarını elleriyle kenara itecek ve kızın gerçekten hüzünlü gözleri gösterilecek, ''hep kaçarken tek kişilik dünyayı ben artık nasıl severim?'' derken,kızın ayaklarından yukarıya,gölgesiyle orantılı bi çekim yapılacak, kız uzaklaştıkça,teo'da büyüyecek; derken kız arkasını dönüp,teo'ya hüzünlü bi gülücük atıp kendini suya atacak* gibi bir şey hayal ediyordum. karşılaştığım şeyse, ucuza gelsin diye güzelim şarkıyı berbat eden ucuz bir şeydi.böyle olacağına,hiç olmasaymış... neyse,ben kendi zihnimdeki kliple idare edeyim:p

Bu Blogda Ara