6 Kasım 2009 Cuma

.

geçen gün Saba Tümer'e Yavuz Bingöl geldi, tek gelmedi bi oyunda oynuyormuş onun oyuncularıyla geldi de,benim dikkatimi çeken o adamdı.
niye mi?
bi türkü söyledi,türkü sevdirdi:)
e iyiymiş ki bu* dedim, bi kaç türkü dinledim,tüylerim diken diken oldu denir ya,öyle bir şeyler oldu,hislenmek gibi.
ben bi şebnem'de,sezen'de böyle olunur sanardım.
dinlemek,araştırmak gerekiyormuş.
türkücü* diye nitelendirilen kısım,grup, öyle kıro falan değilmiş.(öyleleri var tabii de, hepsi değilmiş..)
çok sevdim kürdi makamlarını falan.kürt meseleleri uçuşuyor diye,yağcılık olsun diye söylemiyorum...
karadır kaşların,nemrud'un kızı şimdilik favorilerim.
ilyas salman'ın hasret diye bi şiiri varmış bir de, dinleyin,okuyun derim.beğendim...

1 yorum:

yıldız dedi ki...

Çok güzel türküler var.Ara ara dinlemelisin.Ben de çok dinlemem ama arada bir kaç tanesi var duydummu kulak kabartırım;)

fahişe

şarkıyı çok severim,ama bu yeni klibi hiç sevmedim.. çok basit,özensiz,anlamı dürten bir şey çıkmamış ortaya... bi sarışın kız,boş bi odada şarkı söyleyen adam, e hadi temaya uysun diye şarkı sonuna eklenmiş 3-5saniyelik bi deniz kenarında dolanış falan... ''sevdim seni,ama bi şekilde, hüzün var diye gözlerinde..'' derken teoman, kızın saçlarını elleriyle kenara itecek ve kızın gerçekten hüzünlü gözleri gösterilecek, ''hep kaçarken tek kişilik dünyayı ben artık nasıl severim?'' derken,kızın ayaklarından yukarıya,gölgesiyle orantılı bi çekim yapılacak, kız uzaklaştıkça,teo'da büyüyecek; derken kız arkasını dönüp,teo'ya hüzünlü bi gülücük atıp kendini suya atacak* gibi bir şey hayal ediyordum. karşılaştığım şeyse, ucuza gelsin diye güzelim şarkıyı berbat eden ucuz bir şeydi.böyle olacağına,hiç olmasaymış... neyse,ben kendi zihnimdeki kliple idare edeyim:p

Bu Blogda Ara